9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
10 Şubat 2022

#GÖNÜLVER

9 Şubat tarihi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla ülkemizde “SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri; kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH gibi pek çok önlenebilir hastalık ve erken ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır.
Ülkemizde tütün ürünü kullanan bireylere, bu bağımlılıktan kurtulmaları için ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı (7 gün 24 saat) ve sigara bırakma poliklinikleri aracılığıyla kesintisiz destek sağlanmaktadır. Danışma Hattı hizmetlerimizden, çok güzel geri dönüşler alınmakta ve başarı hikâyeleri oluşmaktadır.  Danışma Hattını arayan bireylere, nikotin bağımlılık düzeyini belirlemek amacıyla nikotin bağımlılık testi uygulanmaktadır. Tespit edilen bağımlılık düzeyine göre; kişiye özel sigara bırakma planı yapılmakta ya da sigara bırakma hizmeti sunan sağlık birimleri hakkında bilgilendirilerek sigara bırakma polikliniklerine yönlendirilmektedir. Kişinin talep etmesi halinde operatörler aracılığıyla kendisine en yakın sigara bırakma polikliniğinden randevu da alınmaktadır.
Toplum sağlığını korumak, tütün ürünü kullanan bireyleri desteklemek amacıyla gerek ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı gerekse Sigara Bırakma Polikliniklerinde sunulan hizmetlerin geliştirilerek sürdürülmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.  ,

Bağımsız Ama Değerlerine Bağlı, Hayata Giden Yolda Ben De Varım De;

Nefesine Gönül Ver...