BOLU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

GÜNCELLENME TARİHİ: 01/12/2017

Emine ÖZDOĞAN
Birim Sorumlusu

1. İl ve ilçelerdeki STK, belediye, muhtarlıklar, resmi kurum ve kuruluşların halka yönelik yaptıkları faaliyetler hakkında önceden bilgi alıp ilgili kurumlarla işbirliği yaparak koruyucu sağlık hizmetlerinin farkındalığını artırmak amacıyla etkinlikler düzenlemek ve etkinliklere katılım sağlamak;
  2. İldeki festival, şenlik, yürüyüş faaliyetlerinde; çeşitli konularda (organ bağışı, sağlıklı beslenme, kronik hastalıklar, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, kanser tarama programları, anne çocuk sağlığı vb.) halkı bilinçlendirmek amacıyla stand açmak, faaliyetler düzenlemek katılmak.
  3. Dezavantajlı gruplara (engelliler, yabancı uyruklu misafirlerimiz, şiddete uğrayan kadınlar, yalnız yaşayanlar vb.) yönelik faaliyetler yapmak, dezavantajlı grupların hayatlarını kolaylaştırmak ve topluma kazandırılmaları için destek olmak amacıyla faaliyetlerde bulunmak,
  4. Tiyatro gösterileri hazırlanması için sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmalar yapmak,
  5. Farklı gruplara ulaşabilmek, koruyucu sağlık hizmetleri hakkında ve çeşitli sağlığı koruyucu ve geliştirici konularda farkındalık yapabilmek için derneklerle işbirliği yapmak,
  6. İl ve ilçelerdeki tüm kamu hastaneleri, özel hastaneler, sağlık yüksekokulu, devlet ve özel sağlık meslek lisesinden birer temsilcinin katılımıyla oluşturulan “Hemşirelik Komitesi” ile sağlık çalışanları arasında birlik beraberliği sağlamak, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında hareketli yaşamı desteklemek ve halka sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi konularında örnek olmak amacıyla;
    1. Spor müsabakaları düzenlemek,
      1. Bayan-Erkek Voleybol Turnuvası
      2. Bayan-Erkek Futbol Turnuvası
      3. Bayan-Erkek Masa Tenisi Turnuvası düzenlemek

(Turnuvalar boyunca çeşitli konularda konuşmalar, faaliyetler yapılarak koruyucu sağlık hizmetleri konusunda farkındalık yapılabilir.)

2. Bilimsel program-seminer düzenlemek,
    3. Gezi turları düzenlemek,
    4.  Toplumda çeşitli konularda farkındalık yaratmak, ülkemizin güzelliklerinin sağlık çalışanlarına ve halka tanıtılması, yeni sosyal grupların oluşması ve ekip ruhu, grup ruhu oluşturarak bireylerin birlikte hareket edebilme yeteneğini geliştirmek amacıyla gezi turları düzenlemek. (Gezi boyunca çeşitli konularda; kanser tarama programları, hareketli hayat, organ bağışı, sağlıklı beslenme konularında broşür dağıtıp bilgilendirme yapılabilir, bireylerin kendilerini geliştirebilmeleri, toplum karşısında konuşabilmeyi, eve döndüklerinde ailece de yapabilecekleri faaliyetler konusunda fikir edinebilmeleri açısından; fıkra anlatma, şarkı söyleme, sessiz sinema oynama, her günün sonunda gezilen yerler konusunda soru cevap yaparak ülkemizin güzelliklerinin daha akılda kalıcı olması sağlanabilir.)
  7. Doğa yürüyüşü ve piknik düzenlemek, (Bu yürüyüşlerde farklı sağlık konuları branda afişlerle işlenebilir, duyurular sırasında yürüyüşün adı bir slogan belirlenerek yapılırsa daha yürüyüş gerçekleşmeden konu hakkında farkındalık yaratılmaya başlanmış olunacaktır.)
  8. Kurum içi çalışanların özel günlerine (doğum, ölüm, evlilik) yönelik gerekli duyuruların yapılmasını sağlamak,
  9. İdarenin izin verdiği konularda, özel gün ve haftalarda TV programı yapmak veya ilgili kişilerin programa davet edilmesi sağlamak,
  10. Araştırmalar yaparak farklı uygulamaların ve çalışmaların uygulanmasını sağlamak,
  11. Kanser Tarama Programları konusunda ilgili birimlerle işbirliği yapılarak eğitim faaliyetleri, seminerler düzenlemek,
  12. Gerektiğinde halka “Aile İçi Etkili İletişim” seminerleri vererek; aile içi iletişimin güçlenmesini, çocuk ve ebeveyn arasındaki sorunların en aza inmesini, çocuğun öğrenmeye istekli hale gelmesini, okul başarısının artmasını, çocuklarda oyun oynamanın önemini vb. anlatmak. (Böylece toplumdaki şiddet, kadına yönelik şiddet, elektromanyetik alanın zararları, bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımının önlenmesinde etkili olacağı, özgüveni sevgiyi ailede alan çocuklarla toplumda daha mutlu, kanaatkâr bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak)
  13. İlgili birimlerle, tüm okullar ve üniversite ile işbirliği yaparak çocukların-gençlerin ihtiyaçlarına yönelik; stant, seminer, spor faaliyeti, tiyatro vb. faaliyetler düzenleyerek gençlerin sağlığını koruma ve geliştirmelerine yardımcı olmak.
  14. Yapılan faaliyetlerle ilgili olarak basın birimi ile işbirliği yaparak faaliyetlerin kurum web sitelerinde ve THSK web sitesinde yayınlanarak topluma duyurulmasını sağlamak.
  15. Yukarıdaki konularla ilgili gerekli koordinasyonu sağlamak,
  16. Görev alanı ile ilgili dönemler halinde çalışma planı hazırlamak,
  17. Müdürlük Makamının uygun gördüğü görevleri yerine getirmek.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü
Borazanlar Mah. Hattat Emin Barın Cad.No:58 BOLU